Серед усіх сирів у світі надзвичайними визнали 13 українських виробників сирівСеред усіх сирів у світі надзвичайними визнали 13 українських виробників сирів

Серед усіх видів сирів у світі 13 українських виробників сирів були визнані відзначеніми на міжнародному конкурсі World Cheese Awards 2023, що відбувся у Норвегії. Інформацію про це оприлюднила компанія Procheese.

Загалом на цьому конкурсі, в якому брали участь 4502 види сирів з 43 країн світу, 23 сири були вироблені в Україні. Оцінки та нагороди розділилися наступним чином.

Золоті нагороди отримали

  • з Івано-Франківщини: козиний напівтвердий сир «Мотря» від компанії «Станіславська Сироварня»;
  • з Київської області: витриманий козиний сир «Твердий з пажитником» від компанії Zinka.

Срібні медалі були присуджені наступним сирі

  • з Львівщини: свіжий витриманий сир «Говерла» та сир із білою пліснявою «Лісова пісня» від компанії «Гарбузовий рай»; витриманий сир «Старий Стрий з кавою», напівтвердий сир «Мукко» з трюфелем від компанії «Мукко»; сир «Массімо» з митою скоринкою від компанії «Джерсей».
  • Київщина: твердий витриманий сир з назвою «Український» від компанії Zinka.

Бронзові нагороди отримали наступні сири

  • Переможці київських виробників: «Гауда з паприкою», «Напівтвердий сир cередньої зрілості», сир із білою пліснявою по типу «Камамбер» із козиного молока від компанії Zinka; сир із білою пліснявою з козиного молока з додаванням буряка «Софія» від компанії «Сироман».
  • Один переможець від кіровоградської компанії Lel’ — копчена моцарела.

Головною перемогою на цьому конкурсі став норвезький сир “Nidelven blå” з блакитною пліснявою.

Анна Сапожко

Від Анна Сапожко

Відома журналістка, яка народилася в місті Запоріжжя. Спеціалізується на публікаціях про події та новини, що стосуються цього регіону. Завдяки своєму професійному підходу та глибокому розумінню подій у Запоріжжі, здобула великий авторитет серед читачів та колег. Її статті завжди відзначаються об'єктивністю, глибоким аналізом та докладним дослідженням теми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *